Γιατί οι άντρες δεν θέλουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά; Δείτε εδώ!

1670

Η χρήση προφυλακτικού κατά το σεξ θα έλεγε κανείς πως, εν έτει 2015, αποτελεί δεδομένο για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενεργών σεξουαλικά ανδρών. Ωστόσο, όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Maxim, φαίνεται ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, καθώς έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Journal of Sex Research, έδειξε ότι άνω του 80% των ανδρών παραδέχτηκαν ότι έχουν τουλάχιστον μια τακτική για να αποφεύγουν τη χρήση προφυλακτικών κατά το σεξ.

Το εύρημα προκαλεί ερωτηματικά, καθώς όλοι ξέρουν ότι το προφυλακτικό αποτελεί, μετά την αποχή, μάλλον τον πιο σίγουρο τρόπο προστασίας από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, αλλά και αποφυγής ανεπιθύμητων εγκυμοσυνών.
Αν και δεν φαίνεται να υπάρχει επιστημονική εξήγηση για αυτό, το Maxim παρουσιάζει πέντε λόγους για τους οποίους ίσως να συμβαίνει αυτό.

    • 1: Οι εφαρμογές γνωριμιών: Στην εποχή της κοινωνικής δικτύωσης και των εφαρμογών γνωριμιών, το σεξ είναι πραγματικά «στις άκρες των δαχτύλων» οπότε μπορεί να προκύψει τόσο γρήγορα, που βρίσκει πολλούς…απροετοίμαστους, από…τεχνικής πλευράς.

 

    • 2: «Κάτι παραπάνω από φίλοι»: Η γενιά των millennials (όσοι έχουν γεννηθεί μεταξύ του 1982 και του 1999) είναι η πιο σεξουαλικά ανεκτική. Ενδεχομένως να κάνουν «λιγότερο» σεξ από τις μητέρες και τους πατέρες τους, ωστόσο το «λιγότερο» αφορά όχι στην…ποσότητα, αλλά στον αριθμό των παρτενέρ. Με τις τάσεις δέσμευσης να βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα, η «Generation Y» έχει λιγότερους ερωτικούς συντρόφους, αλλά κάνει πιο πολύ «casual» σεξ, χάρη σε μεγάλο βαθμό σε αυτό που οι Αμερικανοί αποκαλούν «f* buddy», «friends with benefits», κοινώς…«κάτι παραπάνω από φίλοι», που κάνουν «φιλικό» σεξ. Καθώς τέτοιες σχέσεις δημιουργούν άνεση, δεν είναι δύσκολο να εγκαταλειφθεί η χρήση προφυλακτικού.

 

 

    • 3: Ρίσκο και ανταμοιβές: Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, σύμφωνα με μια μελέτη, συγκρίνοντας τη χρήση προφυλακτικού με την…παλαιά μέθοδο αντισύλληψης με τον άνδρα να…αποσύρεται αμέσως πριν την εκσπερμάτωση, η δεύτερη είναι ελάχιστα πιο «επικίνδυνη» όσον αφορά στο ενδεχόμενο ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης. Αν και εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος μετάδοσης σεξουαλικώς μεταδιδόμενων νοσημάτων, εάν κάποιος βρίσκεται σε καλή σχέση και είναι σίγουρος ότι η σύντροφός του είναι υγιής, είναι πολύ πιθανό να μην χρησιμοποιεί προφυλακτικό, έχοντας «ζυγίσει» τα υπέρ και τα κατά.

 

 

    • 4: Καλός ρυθμός: Είναι πολύ (μα πάρα πολύ) γνωστό ότι το να πρέπει να σταματήσει κανείς τη…δράση η οποία έχει αρχίσει να παίρνει τον δρόμο της για να βάλει προφυλακτικό δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο ή διεγερτικό, καθώς κόβει το «tempo» και τη διάθεση- οπότε πολλοί τείνουν να μην το κάνουν, παρασυρόμενοι από την θέρμη της στιγμής. Ωστόσο, είναι καλό να θυμάται κανείς ότι ένα νεογέννητο που βάζει τα κλάματα μέσα στη νύχτα χαλάει και αυτό τη διάθεση.

 

  • 5: Τα προφυλακτικά δεν είναι ό,τι πιο ευχάριστο: Το ξέρουν όλοι. Χαλάνε την αίσθηση, στεγνώνουν, γενικότερα πολλοί τα βρίσκουν άβολα. Αλλά υπάρχουν και πιο άβολα πράγματα: έρπης, κονδυλώματα και άλλα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα γενικά, αλλά και εγκυμοσύνες. Οπότε…

 

huffingtonpost