Δείτε τα 10 πιο επικίνδυνα όπλα του κόσμου!!! Τα μικρά θαύματα της σύγχρονης ιστορίας τόσο για την επικινδυνότητα όσο και την αποτελεσματικότητα!

1606

Από το Φλογοβόλο του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου στα υπερηχητικά αεροσκάφη που είναι αόρατα στα ραντάρ και μπορούν ανά πάσα στιγμή να εξολοθρεύουν τον εχθρό.

Τα νέα υπερόπλα που έχουν δημιουργηθεί, αλλά και αυτά που (δυστυχώς), αποδεικνύονται αποτελεσματικά εδώ και πολλές δεκαετίες.

1. Φλογοβόλο

 Ένα φλογοβόλο είναι μια εμπρηστική συσκευή που εκπέμπει ένα μεγάλο ρεύμα της φωτιάς. Χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά  κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου και στη συνέχεια σε άλλους πολέμους. Θεωρείται δίκαια ο χειρότερος τρόπος θανάτου, αλλά και ένα από τα πιο επικίνδυνα όπλα γενικά, καθώς οι χειριστές του, έπρεπε αν φέρουν στην πλάτη τους εύφλεκτο υγρό, που μπορούσε ανά πάσα στιγμή να πιάσει φωτιά.

2. Ελαφρύ πολυβόλο

Υπάρχουν διάφορα είδη των πολυβόλων, ωστόσο θα επικεντρωθούμε σε ένα από τα μικρότερα όπως το παραπάνω M249. Πρόκειται για ένα από τα ασφαλέστερα στη χρήση και ελαφριά πολυβόλα που κυκλοφορούν. Παράλληλα, έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο αποδοτικά όπλα που έχουν δημιουργηθεί ποτέ.

3. Η Lockheed AC-130 Spectre Gunship

Το συγκεκριμένο υπερόπλο ανήκει στην Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. ‘Έχει χαρακτηριστεί ως το όπλο “φάντασμα” καθώς η επέμβασή του, δύσκολα γίνεται αντιληπτή πριν το χτύπημα. Τα αεροσκάφη αυτά είναι βαριά εξοπλισμένα και διαθέτουν υπερσύγχρονα μέσα πλοήγησης, αισθητήρες και συστήματα ελέγχου πυρός.

4. DSR-50 τουφέκι για ελεύθερους σκοπευτές

Το συγκεκριμένο τουφέκι είναι γνωστό για την ακρίβειά του και την σημαντική τεχνολογία του. Οι ειδικοί το έχουν χαρακτηρίσει ως “θαύμα”, καθώς είναι ελαφρύ και ρυθμίζεται εύκολα στις εκάστοτε ανάγκες του σκοπευτή. Η τιμή ενός τέτοιου όπλου ανέρχεται στα 25.000 δολάρια.

5. Εμπρηστική βόμβα

Η γκαζολίνη είναι ένα εκρηκτικό υλικό που  κατασκευάζεται με Βαζελίνη. Η έκρηξη μια τέτοιας βόμβας μπορεί να φτάσει σε θερμοκρασία έως και 1200 βαθμών Κελσίου. Η βόμβα σχεδιάστηκε για αν χρησιμοποιηθεί σε πολέμους, όπως αυτόν του Βιετνάμ. Αργότερα στη σύνθεσή της προστέθηκε το μαγνήσιο που έκανε την έκρηξη ακόμη πιο ισχυρή.

6. AK-47

Το Καλάσνικοφ AK-47 αποτέλεσε το σημαντικότερο όπλο κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, όταν ο ναζιστικός στρατός ήταν ο πρώτος που το χρησιμοποίησε. Το όπλο είναι φθηνό και πανεύκολο στη χρήση για αυτό και είναι ένα από τα πιο συνηθισμένα όπλα που κυκλοφορούν, μιας και απαιτεί ελάχιστη εκπαίδευση. Έχει χαρακτηριστεί ως το πιο αποτελεσματικό και ανθεκτικό όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ σε πόλεμο.

7. Πολυβόλο F2000

Το πολυβόλο  F2000 κατατάσσεται ένα από τα πιο επικίνδυνα όπλα στον κόσμο. Είναι πλήρως αυτόματο και εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2001 στο Άμπου Ντάμπι. Η ταχύτητα με την οποία πυροβολεί έχει χαρακτηριστεί μια από τις καλύτερες για όπλα την ίδιας κατηγορίας.

8. Taranis

Κοστίζει περίπου 336 εκατομμύρια δολάρια και δεν έχει ακόμη κάνει το ντεμπούτο του. Είναι σχεδιασμένο για να ταξιδεύει με ταχύτητες ρεκόρ, ώστε να περνά απαρατήρητο από τα ραντάρ. Από τους ειδικούς χαρακτηρίζεται ως το όπλο του μέλλοντος.

9. Βαρύ πολυβόλο

Το συγκεκριμένο βαρύ πολυβόλο διαθέτει δυο όπλα, μπορεί να ρίξει ελικόπτερα, να καταστρέψει οχήματα και να πετύχει ακόμη και τους πιο μακρινούς στόχους. Έχει χαρακτηριστεί ένα από τα πιο επικίνδυνα όπλα της σύγχρονης ιστορίας.

10. F-22 Raptor

Πρόκειται για ένα υπερηχητικό αεροσκάφος, που μπορεί να πραγματοποιήσει επιθέσεις  εδάφους, βομβαρδισμούς και καταστροφές κτιρίων. Το μαχητικό αεροσκάφος έχει υψηλό κόστος κατασκευής και έχει παρουσιάσει πολλά προβλήματα κατά το ντεμπούτο, όπως αποσυμπίεση της καμπίνας, με αποτέλεσμα να μην έχει τεθεί επίσημα σε λειτουργία.

(Πηγή: TheRichest)