Ερευνα-σοκ: Τα μούσια έχουν πιο πολλά μικρόβια κι από τη λεκάνη της τουαλέτας (ΒΙΝΤΕΟ)

759

Μπορεί το μούσι ή το μουστάκι να είναι το νέο trend της εποχής, ενώ κάθε Νοέμβριο να υπάρχει αυτή η παγκόσμια φιλανθρωπική κινητοποίηση, το γνωστό σε όλους μας Movember, που θέλει όλους τους άνδρες τουλάχιστον για ένα μήνα να μην ξυρίζονται, όμως τα ευρήματα έρευνας είναι σοκαριστικά.

Συγκεκριμένα, στο Νέο Μεξικό, επιστήμονες με επικεφαλής τον μικροβιολόγο Τζον Γκόλομπικ εξέτασαν στο εργαστήριό τους τι περιείχε η γενειάδα των ανδρών του υπό έρευνα δείγματος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γκόλομπικ, «συνήθως δεν εκπλήσσομαι, όμως με αυτό εξεπλάγην». Πολλά μούσια περιείχαν φυσιολογικό αριθμό βακτηριδίων, όμως άλλα περιείχαν τόσα πολλά μικρόβια, ακαθαρσίες και ούρα που ξεπερνούσαν σε βρομιά και τη λεκάνη της τουαλέτας.

Μάλιστα, ο Γκόλομπικ τόνισε πως αν ήταν δείγματα από το σύστημα ύδρευσης, οι επιστήμονες θα έδιναν εντολή να το κλείσουν διότι ενέχει τον κίνδυνο μόλυνσης.

Και παρ’ όλο που κανένα από τα δείγματα δεν ήταν στα επίπεδα που μπορούσαν να προκαλέσουν αρρώστιες, ο επικεφαλής μικροβιολόγος δήλωσε: «Υπήρχε ένας βαθμός ακαθαρσίας που είναι -το λιγότερο- ενοχλητικός».

Αυτό που συστήνει ο Γκόλομπικ σε αυτούς που έχουν γένια είναι πολύς καλός καθαρισμός χεριών και στη συνέχεια εκτεταμένο «scrubbing» με σαπούνι στην περιοχή του προσώπου και των τριχών ή, ακόμα καλύτερα, το ξύρισμα.

 

iefimerida.gr

Διαβάστε επίσης:

Αυτές είναι οι 4 ερωτικές εμπειρίες που πρέπει να ζήσεις!

 

H πασίγνωστη ΔΙΑΙΤΑ DUKAN… με τα ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ! ΤΟΛΜΗΣΤΕ την! (ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)